dilluns, 23 de febrer del 2009

La II Cursa Canicross "Les dos torres", ja és història!

Ahir diumenge va tenir lloc a Campredó la II Cursa de Canicross "Les dos Torres" amb una participació total de 30 corredors. També va haver un parell de participants que van fer els 12,49 Km del recorregut corrent sense gos.
Suposo que ja sabreu que el canicross és una modalitat de cursa on el corredor corre amb ajuda d'un gos, el qual el va lligat a la cintura i va davant del corredor estirant-lo. Aquest és el sentit primordial de la cursa, que el gos vagi davant del corredor ajudant-lo i així ser més ràpits.
La cursa va començar puntualment a les 9:30 del matí i es va disputar sense cap incident remarcat, només cal destacar la lesió d'un dels participants veterans, que es va fer un esguins al tormell i que va ser atés per l'ambulància, i posteriorment traslladat a l'hopital. Aquest fet va ser degut a que el participant després de lesionar-se a mitant cursa va voler acabar la cursa, per lo que se li va unflar molt més el turmell i els tècnics de l'ambuància van aconsellar que es fes una revisió més exhaustiva. Un altre incident a destacar va ser que els 3 participants que anaven al capdevant de la cursa es van perdre a la tornada per dins a la finca de tarongers del Mas de la Missa. Fet que va saber equil·librar el 4rt. participant, en Josep Lleixà, esperant-los i deixant-los passar al davant. Tot i així, el primer participant va fer un temps de poc més de 51 minuts, solsament 3 més que la cursa de l'any passat. I això que la cursa d'enguany estava considerada com la més dura del circuit de la qual es composa la lliga Catalana de Canicross.
En quan a la organització, direm que va estar al 100% i crec que cal felicitar-los per la seva efectivitat i dedicació. Tant als membres de l'empresa municipal Tortosa Sport, com als membres del Consell Assessor, com altres campredonencs que de forma desinteressada ens van ajudar.
En quan al públic, cal destacar la afluència de gent de fora que acompanyava als concursant, així com la participació de corredors locals, tan de Tortosa com del propi poble. Fet que ens fa sentir orgullosos que gent del poble participe en estes curses de nivell nacional. Per cert, "les" (si, si, són noies, i de "alto standing") noies que van participar del poble són la Marga Estorach, recient arribada de fer l'ascensió a l'Aconcagua, i la Rosa Carles. En quan a públic del poble, és llàstima que la gent no faci cas de la crida que es fa d'actes i altres aconteixements que es fan al nostre poble i no participi en fets que fan poble i que donen ressò a nivell de Catalunya. També em sap bastant mal que altres associacions del poble no hagin fet un crida des de els seus respectius blocs a la participació, fet que jo sempre intento fer des del meu. Penso que col·laborant es fa poble!
Fotos: Gerard March

2 comentaris:

Clara Àlvarez ha dit...

Manel, penso que no t'hauria de saber mal el que fan o deixen de fer els altres... pot ser en les seves "directrius" no està fer-se ressó d'altres iniciatives o activitats. Cadascú ha de fer el que li semble, i em sembla perfecte que tu et facis ressò de tot el que passa al poble (pot ser aquest és el leif motiv del teu bloc, però no d'altres).
De totes maneres, felicitats per la part que et toca quant a difusió i/o organització de la cursa.

Lo Barber ha dit...

No, Clara, no ho has entès bé. No em sap mal el que fan les demés associacions del poble (que en quan a "associació" tenen la "directriu" com tu dius, de fer activitats per al poble), crec que fan lo que han de fer, coses per al poble. I això és sempre positiu. Lo que em sap mal, és que ja que són associacions del poble i treballen pel poble de forma desinteressada, fet a lloà, que no hi hagi una correspondència entre tots a l'hora de "fer propaganda" d'altres activitats que fan les altres associacions. I sinó, de les associacions del poble que tenen bloc o algo similar, qui ha fet menció de l'activitat del canicross? Com dic al final del post, crec que costa poc i sempre fa més poble, no creus?