dissabte, 23 de maig del 2009

Autovia A-7: L'Ajuntament mou fitxa!

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, s'han reunit amb representants dels diferents grups polítics al Congrés dels Diputats amb un únic tema a l'agenda: defensar el traçat de la futura A-7 que no divideix Campredó i Font de Quinto. A la trobada, que es va fer ahir al vespre, van assistir el vicepresident segon del Congrés, Jordi Jané (CiU), i els diputats Lluïsa Lizárraga (PSC-PSOE), Francesc Canet (ERC) i Francesc Ricomà (PP). El portaveu d'IU, Joan Herrera, ha excusat la seva presència per motius d'agenda però s'ha compromès a entrevistar-se en breu amb l'alcalde de Tortosa en una propera visita a la ciutat.
Finalitzada la reunió, Ferran Bel n'ha fet una valoració molt positiva en la mesura que "tots els representants polítics han entès la problemàtica i ens han expressat el seu suport" a la proposta, expressada en forma d'al·legacions i amb el consens de tot el territori. Aquesta proposta planteja un traçat alternatiu al tram de l'autovia A-7 (La Jana-El Perelló) al seu pas per Campredó que suposa una petita desviació pel sud del poble per tal d'evitar la barrera física entre Campredó i el nucli de Font de Quinto prevista en el projecte inicial del Ministeri de Foment.
L'alcalde ha afirmat que tots els diputats han acordat actuar de manera unitària, tant a nivell institucional com a nivell de formacions polítiques, a l'hora de negociar amb el Ministeri de Foment o bé en el marc de les resolucions que puguin adoptar-se al Congrés dels Diputats.
Ferran Bel ha reclamat que "aquesta obra s'ha de fer ja i no pot tenir més retrassos" i ha afegit que "si en altres infrastructures arreu de l'Estat s'han fet modificacions de traçat, en aquesta també es poden fer".
L'alcalde ha avançat que properament es reunirà amb els representants dels diferents partits polítics amb representació al Senat per demanar-los suport en el mateix sentit.
Notícia extreta de: www.tortosa.cat