dilluns, 25 de maig del 2009

Comunions a Campredó

Aquest passat diumenge s'han cel·lebrat les comunions al poble de Campredó. Va ser justament ahir dia 24 i a les 11:30 en punt!, quan els 15 xiquets que havien de pendre la primera comunió es van traslladar en "romeria" fins a la plaça de la font per vindre tot seguit en fila destràs de Mn. Victor fins l'esglèsia. La veritat que enguany hi havia molts de xiquets, això és degut a que cada dia hi ha més gent que ve a fer la comunió a la nostra esglèsia, ja sigue per nouvinguts al poble o per gent de Tortosa o rodalies que la prefereixen fer aquí. Ho comento perquè hi havia molts xiquets que no sabia qui eren...
Com he dit abans, hi havia un total de 15, entre xiquets i xiquetes, per lo que el volum de gent que va acudir al seguissi era considerable. La esglèsia estava a tope, no si cavia. Bona escusa per a aquells que els indiferent i es volen quedar a fora. Encara que Mn. Victor li hagués agradat triar als que deixava fora i als que deixa entrar. Jo diria que en lloc de una missa, semblava més un míting polític de les eleccions europees. La veritat es que això també passa quan hi ha molta gent de fora i fa tamps que els familiars no es veuen i s'han de contar les mil i una batalletes. És comprensible Mn. Victor!!!
La cerimònia va durar aproximadament una hora. Malauradament no vaig poder entrar (llàstima) i em va tocar quedar fora. Ho dic perquè justament ahir fotia un "tano" (o "virugi") què pa què!
El dia es va aixecar anuvolat i enfosquit, inclús va caure alguna gota que no va fer més que embrutar tots els cotxes que el dia abans la gent s'havia matat per netejar-lo (jo inclòs).
Sort que a la tarde, la cosa es va arreglar i vam poder disfrutar d'una bona tarde en companyia dels nostres.
Ara ja només cal esperar la festa del nostre patró, Sant Joan, el proper 24 de juny. (veure cartell a la dreta del bloc)
Fotos: Gerar March.