dimecres, 23 de setembre del 2009

Un pas més cap a l'E.M.D.!

Ahir a les 20:30 hores va tenir lloc al Saló Verd de l'Ajuntament de Tortosa una reunió de la Comissió Mixta (Ajuntament Tortosa + Consell Assessor Campredó) per tractar els temes de l'acord de constitució de la futura EMD de Campredó i posteriorment la conseqüent aprovació definitiva del conveni.
La reunió va ser curta i fructífera, ja que es va donar per tancat el procés de negociació entre les dos parts. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va donar les gràcies a totes les persones que han intervingut en el procés i l'esforç realitzat per arribar al punt que hem arribat. A que Campredó pugui treballar per Campredó amb la seva gent i per a la seva gent. A partir d'ara s'obri una nova etapa per al nostre poble. Des de casa ens farem els "rostits" i ens els menjarem natros.
Ara només queda l'aprovació per part del Consistori tortosí, amb un ple que segurament que es cel·lebrarà a final d'aquest mes.
A continuació s'ha de cel·lebrar un referèndum popular a Campredó per a que els campredonencs i campredonenques diguem el SI al nostre "Estatut". A dia d'avui encara no tenim data definitiva pel referèndum, però segurament que serà o el diumenge 25 d'octubre o el 8 de novembre.
La setmana vinent tenim reunió del Consell Assessor per parlar del tema i a la vegada mirar de fer una proposta conjunta per fer una reunió informativa a tot el poble, la qual es podria realitzar una setmana abans de fer el referèndum.
Per acabar, la proposta d'EMD anirà cap a Barcelona, on el Dpt. de Governació de la Generalitat de Catalunya donarà el seu vist i plou.
D'es d'aquí, i com a part implicada en el procés, vull donar les gràcies a tots i totes els que hem fet possible que avui estem a on estem com a poble. La veritat és que ha sigut un procés llarg, però també cal dir que no ha sigut gens tens ja que els membres del Consell Assessor, que hem assistit a les reunions es clar, formem un bon equip i ens entenem molt bé. Tots tenim "claríssim" que estem allí per treballar pel poble i per servir a tots els campredonencs.
A partir d'ara comença una nova guerra, la de poder treballar per a natros amb uns altres recursos i que no serà gens fàcil poder-ho portar a terme. Amb la constitució de l'EMD, es passa dels 5 membres que té ara el Consell Assessor a 7 que tindrà el nou consistori local. Amb aquestes persones s'ha de treballar molt més per a poble, i a partir d'ara cadascuna d'aquestes persones tindrà una cartera baix al braç i una feina encarrega de dur a terme.
Gràcies a tots i endavant Campredó!

2 comentaris:

campredopoble ha dit...

En l'hipotètic cas que Campredó digués NO a la EMD, què passaria?

Lo Barber ha dit...

En un principi no és vinculant. Ja que el projecte de constitució de campredó com a Entitat Municipal Descentralitzada ha sorgit del propi consistori tortosí, i és ell qui en el pròxim ple pot aprovat el projecte i tirar-lo endavant. Però si la gent de Campredó, democràticament, diu que no vol que Campredó sigui EMD, llavors segurament (dic jo...) que l'alcalde de Tortosa pararia el procés de constitució, per voluntat pròpia dels compredonencs i campredonenques.