diumenge, 4 d’octubre del 2009

Batuda al porc senglar amb carniceria

Avui diumenge la Societat de Caçadors de Campredó organitzava la última batuda al porc senglar abans de que comence oficialment la temporada de caça 2009-10 el proper diumenge dia 11 d'octubre.
La jornada ha sigut de lo més fructífera possible. I la veritat es que cap del expedicionaris d'avui s'hagués pensat abans de començar que es trobarien els animals que s'han trobat.
Ara si que ja es pot dir que el porc senglar s'ha convertit en una veritable plaga arreu dels països catalans, i concretament a les nostres terres.
El porc senglar, al ser un animal dur i robust, s'ha convertit en un animal difícil de matar. En primer lloc perquè no té depredadors directes, i en segon lloc perquè la seva caça és més difícil que un altra pel seu elevat moviment dins del bosc. Un porc senglar pot realizar caminades de uns 30 Km en un sol dia. Un animal que avui el pots veure a Campredó, igual demà es troba pasturant pel Perelló.
Per això avui s'havia escollit com a zona a batre la que va des de l'Espluga fins als argilers per tot el barranc. En un principi no s'esperava cap sorpresa en quan al nombre d'animals a trobar. Però la sorpresa ha arribat quan els animals han començat a aparèixer i la gent ha començat a tirar trets.
Exactament no se sap el nombre total d'animals que anaven, però es creu que era una manada d'uns 15 animals més o menys. En total s'han abatut ni més ni menys que 9 peces. Tot un récord per aquesta societat.
En lo que portem de temporada, des de principis de setembre, ja es porten matades 15 peces.
Enhorabona als agraciats d'avui, que no han sigut pocs! I sobretot al soci Angelet Algueró que ha fet un "hat trick". Un bon estreno de rifle amb la matança de 3 peces!