dimecres, 7 d’octubre del 2009

El Conseller Tresserras inaugura la rehabilitació de les torres de Campredó

Tal i com estava establert (els protocols dels polítics són d'una exactitud...) des de fa ja uns dies, avui dia 7 d'octubre el Conseller de Cultura de la Generalitat, el Sr. Joan Manuel Tresserras, havia d'inaugurar la rehabilitació que el seu departament ha dut a terme de la nostra Torra i la Casa del Prat.
L'arribada del Conseller Estava prevista per les 12:15 hores, i justament ha arribat sobre les 12:25 hores. Jo diria que molt puntual. L'estàvem esperant baix les moreres de l'entrada a les oficines municipals. Des de l'alcalde pedani i tots els membres del consell assessor, l'alcalde de Tortosa i varis dels seus regidors, fins els representants d'associacions locals com poden ser l'Ampa, l'Associació de jubilats, la U.E. Campredó, l'Associació Cultural Soldevila, la Directora del CEIP i com no, el nostre rectoret Mn. Victor. A part, també han vingut el Delegat de cultura a les Terres de l'Ebre, el Sr. Xavier Vega i el President del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, el Sr. Dani Andreu.
Tots junts hem pujat a la sala de reunions per a que el Conseller firmés al llibre d'honor, el qual era estrenat per ell mateix. Després, l'amic Gerard i jo hem comentat un mateix fet, que el Conseller ha escrit quasi una pàgina del llibre, i que després ens l'ha llegit, i no ha ficat res de que venia al nostre poble per inaugurar la rehabilitació de les nostres estimades torres. D'aquí 50 anys (per dir algo) quan algú llegeixi el llibre dirà: "A què va vindre este Conseller de la Generalitat al nostre poble?".
A continuació ja ens hem desplaçat cap a la Torra on el Conseller ha retallat la pertinent cinta donant per inaugurada oficialment la rehabilitació. Seguidament hem pujat tots dalt al terrat per contemplar la magnífica vista que es veu. Un cop a baix, ha vingut l'hora dels parlaments. Primerament ha parlat el nostre alcalde pedani, el Sr. Joan Sanahuja, donant gràcies al dpt. de Cultura, als tècnics i a l'empresa Teyco per les obres fetes. Després ha passat la paraula a l'alcalde de Tortosa, el Sr. Ferran Bel, que també ha agraït la feina ben feta i ha regalat al Conseller el clauer de la Torra que Paco ens va regalar el dia de la seva boda. Bé, un altre que li havia guardat per a ell....
Finalment ha parlat el Conseller amb un discurs molt acurat i amb un to agradable i simpàtic.
Per finalitzar ens hem desplaçat tots plegat cap a la Casa del Prat per visitar-la. Allí ja ens hem despedit del Conseller, el qual a marxat amb l'alcalde de l'Aldea rumb a aquesta població.