dijous, 8 d’octubre del 2009

Les obres de la carretera de Font de Quinto, a bon ritme!

Coincidint amb la visita del Coseller de Cultura, però sense tenir que veure una cosa amb l'altra, l'alcalde de Tortosa Ferran Bel, la Regidora d'Urbanisme Meritxell Roigé, l'arquitecte Municipal Francesc Peralta, l'alcalde Pedani Joan Sanahuja i alguns dels afectats per les obres, van visitar ahir les obres que s'estan portant a terme a la carretera que va des de la via de servei de l'autovia fins als nuclis de Font de Quinto i la Raval del Pom.
Aquesta obra està inclosa al pla € de Zapatero i té un pressupost aproximat d'uns 200.000 €. Tal i com diu el mateix pla, les obres han d'estar enllestides en lo que queda d'any. Es pot veure a la foto la zona de la recta que va des de l'hort dels clots, passant per la finca de Jaume Daudén i altres veïns , fins arribar a la costa del mas de Pujols.
També cal destacar, que amb l'obra s'ha volgut aprofitar per fer arribar aigua potable i clavegueram a zones on no hi arribavem. Així les obres també han servit per garantir les condicions mínimes d'habitabilitat dels habitants del nostre poble que no es troben en un nucli de població, sinó que estan vivint de forma disseminada.
La veritat és que no se si s'acabarà amb el temps previst tot el tram, ja que els propietaris de les finques inicials del tram no van volgué vendre el poc terreny que els afectava per fer les obres. Fet que només fa retrassar les obres, ja que mitjançant l'expropiació forçosa i amb els diners del campredonencs (aquesta part ja no entrarà dins el pla Zapatero, per lo que s'haurà de pagar amb diners de les arques municipals) s'acabarà fent. Bé, una llàstima! S'hagués pogut arrenjar un altre camí amb aquestos calers.