dimarts, 23 de febrer del 2010

Don Joaquim, descansa en pau!

Justament el passat dissabte, dia 20 de febrer, moria Joaquim Fuentes Labèrnia als 66 anys d'edat, o lo que és lo mateix: "Don Joaquim", o per als més coneguts: Ximo "lo mestre". Don Joaquim havia sigut mestre del col·legi de Campredó des de el curs 1969-70 fins al curs passat, on la greu malaltia el va fer apartar de la docència. Han sigut 40 anys de sacrifici i esforç dedicats a l'educació i l'ensenyament de moooolts xiquets i xiquetes del nostre poble, i que avui dia són metges, mestres, professors, físics, químics, filòlegs, però també, electricistes, fusters, o empresaris de reputació al nostre poble. Tot lo que va fer ho va fer per al bé de tots, per a que el dia de demà els alumnes puguessen ser homes amb una cultura i un aprenentge suficient per poder anar per la vida.
Com a anècdota pròpia, ja sabem que a vegades els seus mètodes no eren aprovats per tothom, fins i tot jo, que no vaig ser alumne seu, un dia em va pegar una senyora bofetada per passar-li un exercici resolt per baix la taula a un company. Amb això no vull dir que estés bé o mal fet, però pot ser avui dia si es continués duent a terme aquestos mètodes no passaria lo que passa ara a les aules. I aquest fet si que ho dic per vivència pròpia com a professor.
La culminació a la seva extensa carrera a Campredó va culminar amb la construcció i posterior inauguració dels col·legis nous, sent ell el director.
Don Joaquim, descansa en pau!