dimecres, 3 de març del 2010

Campredó convoca la 3era. Cursa Canicross i amplia la competició amb un Open de Muntanya i una Marxa popular

El proper diumenge 7 de març tindrà lloc la tercera edició de la cursa Canicross Les II Torres, organitzada pel Consell Assessor de Campredó i TortosaSport, de l'Ajuntament de Tortosa, i que serà puntutable per a la Lliga Catalana de Canicross. El Canicross és una modalitat vinculada a l'esport del mushing (trineu amb gossos), que consisteix a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o un cinturó. Igual que les altres modalitats del mushing es pot practicar sobre terra o neu. A Catalunya fa ja uns 18 anys que es va introduir aquest esport i Campredó s'hi va sumar fa tres anys, essent actualment l'única competició d'aquesta modalitat que es celebra a les Terres de l'Ebre. L'organització ha ampliat enguany la convocatòria i ha organitzat paral·lelament el primer Open de Muntanya i Marxa. 'El nostre objectiu és ampliar aquest certamen esportiu de Campredó i afavorir la pràctica també d'aquesta altra modalitat', ha explicat Joan Manel Sanahuja, de l'organització de la Cursa.
La cursa de Canicross tindrà un recorregut de 12 quilòmetres de muntanya i sortirà a les nou del mati, mentre que la cursa de Muntanya serà de 17,6 quilòmetres i sortirà a les 09.30 hores. Finalment, la marxa farà el mateix recorregut que el canicross a partir de les 09.45 hores.
El regidor d'Esports, Pere Panisello, ha destacat la importància d'aquest certamen que pot reunir a Campredó més de 200 esportites. Per la seva banda, Joan Sanahuja, alcalde-pedani de Campredó, ha destacat el valor natural i patrimonial de la ruta que passarà per la Torre de Campredó i la Casa del Prat i transcorre 'per mig d'uns paratges i unes vistes sobre el riu Ebre molt espectaculars'.
La jornada inclourà també sorteig de regals, un petit canikids per a nens i nenes i un dinar popular per tots els assistents.
Nota: Nota de premsa ajuntament Tortosa.