dimecres, 10 de setembre del 2008

Bona participació dels remers Campredonencs a la cursa de muletes

El passat dilluns dia 8, diada de la Cinta, i a les 20 hores del vespre es va cel.lebrar al riu, davant l'embarcadero, la 1ª cursa de muletes "Regata Senyera de Tortosa". En total van participar 12 colles procedents dels barris i pobles del municipi. Hi havia gent de: Santa
Clara, Simpàtica, Casc Antic, Remolins, Horta de Pimpí, Ferreries, Sant Llàtzer, Campredó, Els Reguers, Bitem, Jesús, i un altre que ara no me'n recordo. A veure si algú em pot fer memòria...
Pos la competició constava en fer un recorregut entre dues boies
que hi havia al riu d'una distància d'uns 200 metres entre elles. La discusió de la gent es que deien que les boies estaven ficades en diagonal perpendicularment al riu que que afavorien a les embarcacions que els hi tocava la 1ª posició, tocant a la part de Ferreries. Després, parlant amb una noia federada al Club de Rem ens va comentarque guanyarien sempre els participants que anaven per aquell carril ja que el riu a aquella zona era com una bassa d'oli, sense cap tipus de corrent, la qual cosa feia una conducció plàcida i com volia el timoner.
La carrera s'estructurava en quatre mànegues de tres participants en cada mànega. No guanyava el primer, sinó que possaven a la final els millors tres classificats per temps.
A la 3ª mànega era on competia la muleta de Campredó, composta per: els germans Jonatan (com a timoner, ja que està federat al Club de Rem i només podien competir amateurs) i Joel fent parella amb Albert Estorach, Jaume Climent fent parella amb David Prats, i Ramon Gutiérrez fent parella amb Ruben Lluch; amb les muletes de l'EMD de Jesús i Sant Llatzer.
En aquesta 3ª mànega Campredó va sortir molt fort agafant avantatge a Jesús, però com hem dit abans, la sort ja estava "tirada" i com els de Jesús anaven pel 1er. carril al arribar a la primera birolla en seguida van passar davant a Campredó i ja no van amollar el primer lloc fins al final de la cursa. Campredó va fer el que va poder, fins i tot a la birolla de la 2na. volta va invadir el carril del costat de la velocitat que portaven els nostre remers...je,je,je....fetque va fer eleminar als nostres nois i per consiguient, no passar a la final. Ja que en aquesta mànega els de Jesús van guanyar amb un temps de 4 min. i 42 sg., seguits de Campredó amb un temps de 5 min. i 5 sg.
El segons classificat, i que passava a la final, va ser la muleta d'Horta de pimpí amb un temps de 5 min. i 9 sg. I si vos fixeu, els de Campredó haguessen entrat a la final per 4 segons de diferència. I en tercer lloc va entrar la muleta del Nucli antic amb un temps de 5 min. i 15 sg.
Com que els de Jesús van quedar primers, van tenir l'opció de triar carril i com no van escollir el carril nº 1. Així que havia de passar algo molt gros (que la muleta pinxés, etc.) per a no guanyar la cursa.
I així va ser, a la gran final els de Jesús és van imposar treien quasi 200 metres de diferència als remers de l'Horta de Pimpí.
Crec que les mànegues van estar molt disputades i per a l'any que ve, els nostres remers ja tenen la lliçó apresa i ja començaran a entrenar abans i amb més ganes. Crec que és lo que vaig notar una mica en els nostres remers, que tenien molta força i voluntat però els faltava una mica de compenetració.
En tot cas, enhorabona als nostres remers pel seu esforç aportat i fins l'any que ve. Els remers de Jesús custodiaran la senyera de la ciutat tot un any. Qui seran els xulos que els ho arrebataran l'any vinent?
Fotos: Gerard March.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Los xulos seran els de Campredo,altre barri me comenten per aqui es el temple o vinallop.

Lo Barber ha dit...

Gràcies anònim, si, crec que era el barri del Temple.