dimecres, 23 de juny del 2010

Es presenta la "II Fira al Carrer" de Campredó

Campredó ha presentat avui la segona edició de la Fira al Carrer, un certamen multifiral que es va estrenar amb èxit l'any passat i que enguany repeteix fòrmula amb la programació de tres fires en una mateixa convocatòria: Mestràlia, la fira de luthiers i constructors artesans; la III Mostra de Curtmetratges Curt Redó; i la II Fira Tecnològica C@mpredó.net. Aquest matí han presentat els detalls de la iniciativa l'alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, el regidor de Promoció Econòmica i Fires, Ricard Forés, i el president de l'Associació Cultural Soldevila, Damià Grau, l'entitat impulsora d'aquesta iniciativa. La II Fira al Carrer es farà durant el primer cap de setmana de juliol, entre els dies 1 i 4.

Mestràlia, la fira de luthiers, comptarà amb la presència de constructors i artesans d'instruments tradicionals de percussió, corda i vent. En el marc d'aquesta fira es faran tallers de danses i hi haurà les actuacions de Pepet i Marieta, presentant el seu nou disc, i Saragatona. Pel que fa a Curt Redó, la III Mostra de Curts, dividirà les seves tres jornades de durada en funció de l'origen dels curtmetratges: produccions locals, de les Terres de l'Ebre i dels Països Catalans. I, finalment, la II Fira Tecnològica C@mpredó.net tindrà lloc dissabte 3 i diumenge 4 de juliol i el protagonisme serà per a l'e-book i l'educació on line, entre altres propostes.

El president de l'Associació Cultural Soldevila, Damià Grau, ha explicat que les tres fires "pretenen combinar el món tecnològic amb el tradicional, així com la promoció del treball cinematogràfic en els àmbits local, territorial i nacional". L'alcalde de Campredó, de la seva banda, ha destacat l'especificitat pròpia de la II Fira al Carrer respecte de les fires que es fan arreu de les Terres de l'Ebre, i ha convidat la ciutadania del territori a visitar Campredó durant aquests dies, Finalment, el regidor i president de Fira de Tortosa, Ricard Forés, ha valorat el caràcter cultural i artesà d'aquest certamen, així com la seva singularitat, fets que li fan pronosticar que aquesta fira acabarà consolidant-se com un referent a nivell de Països Catalans. Forés ha volgut recordar l'aposta de l'Ajuntament de Tortosa durant aquest mandat per la creació de fires, cinc de noves en tres anys, tres de les quals s'han posat en marxa als pobles.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Tortosa